Binecuvântări dincolo de înțelegerea noastrăUna dintre frazele cele mai auzite în biserică este: „Dumnezeu răspunde la rugăciune!”. Cu toate acestea, acesta este doar jumătate din adevăr. Întregul adevăr este că „Dumnezeu nu numai că răspunde la rugăciuni!“

Luați drept exemplu copiii lui Israel. În esență, Osea a profețit lui Israel: „Ați căzut iar în păcat, însă sunteți totuși poporul lui Dumnezeu. Acum, întoarceți-vă la Domnul și rugați-vă!”

„Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă şi întoarceţi-vă la Domnul! Spuneţi-I: “Iartă toate nelegiuirile, primeşte-ne cu bunăvoinţă şi Îţi vom aduce în loc de tauri, lauda buzelor noastre.” (Osea 14:2) Rugăciunea lor era simplă; ceea ce poporul Israel L-a rugat pe Dumnezeu să facă era să aibă milă de ei. Dumnezeu le-a răspuns: „Le voi vindeca vătămarea adusă de neascultarea lor, îi voi iubi cu adevărat! Căci mânia Mea s-a abătut de la ei! Voi fi ca roua pentru Israel; el va înflori ca crinul şi va da rădăcini ca Libanul. Ramurile lui se vor întinde; măreţia lui va fi ca a măslinului şi miresmele lui ca ale Libanului” (Osea 14:4-6).

Roua cerului este prezența Domnului. Până în acest moment, a fost secetă; totul a murit pentru că favoarea lui Dumnezeu a fost îndepărtată. Dar acum, printr-o pocăință adevărată și rugăciune din inimă, Dumnezeu le-a spus că va face ca viața să răsară în toate părțile. Israelul nu numai că era iertat, ci reînvia. Aceștia urmau să crească, să fie bine înrădăcinați, să se răspândească și să prospere. Tot ceea ce au cerut a fost milă, iertare și acceptare. Însă Dumnezeu a deschis ferestrele cerului și a turnat asupra lor binecuvântări la care nici nu au îndrăznit să spere. Dumnezeu a răspuns peste măsura rugăciunilor lor!

Dragilor, Dumnezeu a făcut același lucru pentru voi. Când v-ați pocăit, tot ce ați cerut de la Dumnezeu era o inimă curată – în esență: iertare și pace. Totuși, priviți la cum v-a răspuns. El v-a dat și o inimă flămândă și sete după mai mult din Isus. El v-a dat ochi să vedeți, urechi de auzit și dragoste față de El și față de oamenii Săi.

Isus a devenit roua voastră de dimineață care vă udă sufletul zilnic prin Cuvântul Său. Acum sunteți în creștere – nu morți sau pe moarte, ci foarte vii în El. Aleluia!

Devoțional AlfaOmega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *