Ce inseamna consacrare ?
Sa te pui deoparte pentru Dumnezeu, pentru o vreme mai scurta sau maI lunga cu POST si RUGACIUNE.
Pentru ca suntem la inceput de An Nou,suntem indemnati de Duhul lui Dumnezeu, sa intram cu totii, mari si mici, femei si barbati, tineri si batrani, pastori si lideri, intr-o vreme de CONSACRARE, DE POST SI RUGACIUNE.
Multe biserici si persoane particulare au intrat deja , sau vor intra de LUNI 6 IANUARIE IN 21 zile de POST SI RUGACIUNE.
Postul si rugaciunea sunt ARMELE noastre puternice, care ne ajuta sa crestem in relatia noastra cu Domnul, in credinta, in dragoste, discernamat spiritual, etc.
Cand POSTIM, nu trebuie neaparat ca sa avem cauze deosebite si apoi sa postim.
Prima intentie, a postului nostru pe acest an sa fie;
“Doamne vreau sa ma apropii de Tine mai mult,
vreau sa Te cunosc mai mult,
vreau sa Te iubesc din toata inima,
vreau sa insetez dupa Tine Doamne,
vreau sa am caracterul Tau Isuse,
vreau sa fac voia Ta Dumnezeule.”
Apoi venim cu problemele si necazurile noastre.
INTOTDEAUNA sa fie Domnul Isus pe primul plan si relatia noastra cu EL.
Postul poate sa fie de mai multe feluri;
(pentru cei care aveti cartea mea, CUNOASTEREA FRUMUSETII LUI DUMNEZEU PRIN POST SI RUGACIUNE, va rog sa recititi amanuntele despre POST , ca sa fiti intariti si incurajati in aceasta vreme,
iar cei care nu o aveti, va rog sa ma contactati ori pe FB, ori la roda4jesus@yahoo.ca sau pt cei din Romania la ;
0722 421 426 )
-Post doar cu apa pentru cate zile vrei sa postesti , pana la 21 de zile, adica poti si trebuie sa bei apa de la 2L in sus.
-Post cu apa si sucuri de fructe si vegetale impreuna cu apa
-Post vegetarian, adica mananci de ex; un mar dimineata si unul seara sau o salata, doar foarte putine vegetale si bineanteles multa apa.(acest post este indicat celor care iau medicamente)
-Post, in care nu mananci si nu bei nimic pana seara, ( mananci doar o masa usoara doar seara si multa apa.)

Postul are PUTERE daca este insotit de CUVANT, RUGACIUNE si LAUDA SI MULTUMIRE.
Nu va lasati amagiti de traditii, de unii care nu accepta sa posteasca cu apa. Faca-se fiecaruia dupa incredintarea lor.
Trebuie sa intelegi, ca atunci cand postesti mai multe zile, (21 zile acum de inceput de an) TREBUIE SA BEI APA, daca vrei sa rezisti si sa poti sa functionezi cu treburile zilnice si mai ales ca sa te rogi.
Daca vrei sa postesti 3 zile si 3 nopti fara nimic, este foarte bine primit de Domnul.Dar Domnul te incurajeaza ca se poate mai mult, dar ne trebuie intelepciune.
Si ca una care am experimentat ani de zile diferite feluri de post, (numai cu ajutorul Domnului, a Lui sa fie TOATA SLAVA) sunt aici, ca sa va incurajez, ca SE POATE POSTI mai multe zile si viata dv va fii schimbata radical.
Trebuie intai sa cunosti acest adevar, sa-l crezi, sa auzi marturiile altora, sa-i cunosti beneficiile, fizice si spirituale, si apoi sa pui in practica.
Cand deja gusti frumusetea postului (chiar daca e greu , ca-i o jertfa) viata ti se schimba si incepi sa practici mai des, si sa te indragostesti de Dumnezeu…
Dar acum eu va provoc la un POST INDELUNGAT, de 21 zile, care va avea VALOAREA CONSACRARII LUI.
Si de aceea este foarte NECESARA APA.
Apa ajuta sa scoata toxinele din corp, si aici este SECRETUL pentru care POTI sa postesti mai multe zile si sa te ROGI MULT, in acelasi timp.
Avand in vedere, caci postul trebuie sa faca parte din DISCIPLINA crestinului, sa ne aliniem tuturor care au inteles SECRETUL POSTULUI si-l aplica cu incredere.
Cand postesti, poate nu vezi imediat rezultat, dar postul este ca si un acont in banca in care mereu depozitezi bani (posturi) si vine vremea cand ele te vor ajuta .
Domnul sa va cerceteze si sa va ajute ca sa faceti acest pas, acum la inceput de an, si CU SIGURANTA ca veti culege roadele.
Voi continua sa scriu mai multe amanunte despre post, ca sa fiti incurajati.
VA URMA

Autor Roda Volintiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *