„Samuel a luat cornul cu untdelemn şi l-a uns în mijlocul fraţilor lui. Duhul Domnului a venit peste David începând din ziua aceea şi în cele următoare. Samuel s-a sculat şi s-a dus la Rama.” (1 Samuel 16:13)

David a devenit un om care era evlavios, înțelept, iubit: „Izbutea în tot ce făcea şi Domnul era cu el” (18:14). El a fost un om al rugăciunii, care L-a lăudat pe Domnul așa cum puțini oameni au făcut-o vreodată, binecuvântând inima lui Dumnezeu cu cântecele și psalmii lui. David a fost și un om al unei mari credințe. El a crezut că-l va ucide pe uriașul Goliat în drumul său spre a deveni un războinic puternic pentru regele Saul. În mod clar, Duhul lui Dumnezeu era asupra lui.

După un timp, Saul s-a supărat pe David și a venit după el cu mare mânie. David a trebuit să fugă pentru a-și scăpa viața și să se ascundă în peșteri. Uneori, poate că el se întreba: „Doamne, dacă sunt atât de special, uns și ales, atunci de ce mă aflu într-un necaz atât de profund?” În această perioadă grea, David a făcut o alegere neînțeleaptă și a fugit într-un oraș numit Gat, orașul natal al uriașului învins Goliat. Deoarece nu căutase sfatul Domnului înainte de a face această mișcare, ostilitatea s-a ridicat împotriva lui acolo. El a fost capturat și adus înaintea regelui Achiș, unde a făcut o altă mișcare prostească. Se prefăcea nebun în speranța că „nebunia” lui îl va scăpa de ghearele inamicului. Aceasta a fost o mărturie slabă a oamenilor lui David, dar a funcționat într-o oarecare măsură – regele Achiș nu dorea absolut deloc să aibă de-a face cu el.

Chiar dacă David a fost necredincios Domnului în timpul acestui episod, Dumnezeu I-a rămas credincios! Nu l-a îndepărtat pe David. Chiar în timp ce făcea pe nebunul și se comporta nechibzuit, scopul etern al lui Dumnezeu pentru el a mers mai departe.

Ai trecut vreodată printr-un fel de „perioadă nebună” în viața ta? Poate te-ai confruntat cu vreun haos și ai renunțat, spunând: „Nu mă mai descurc cu asta!” Ai acționat conform firii tale, mergând înaintea lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu încă a lucrat în numele tău. El este întotdeauna la lucru în culise; mereu credincios promisiunilor Sale și planului Său pentru viața ta.

Devoțional AlfaOmega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *