De ce o bați?Ai uitat când ai văzut-o cu prietenele ei și ți s-a părut că vezi un înger nu o femeie, ai uitat când ai văzut-o fericită și plină de zâmbet, crescută bine de ai ei, ai uitat când te-a făcut să simți fluturi în stomac, ai uitat când ai pierdut nopți gândindu-te la ea? Ai uitat când te-ai luptat cu alții pentru ea, alți pețitori care ar fi iubit-o mai mult decât tine?

Ai uitat ce ai simțit când ți-a zis “da” la cererea ta de a o lua de nevastă? Ai uitat că ai simțit că L-ai prins pe Dumnezeu de picioare? Ai uitat ziua nunții în care i-ai jurat iubire chiar până la moarte, că la bine și la greu vei fi alături de ea? Ai uitat că i-ai dăruit flori și ciocolată și că ai fi dat ultimii tăi bani sa o vezi fericită?

Da, ai uitat și dintr-o dată ai devenit din Făt Frumos un monstru care-i cară palme și pumni, te crezi tare, te vezi stăpân, nu te mai oprești când o cerți și nu te mai saturi când o plesnești. Cât de ticălos să fii să bați pe cineva mai slab ca tine care nu se poate apăra? Te înșeli amarnic crezând că ea nu are apărător. O bați deși știi că pumnii tăi lovesc nu doar în chipul ei, ci și în inimile părinților care o iubesc ca pe ochii din cap. Ai grijă că rugăciunile lor te vor ajunge. Ai grijă că toți pumnii tăi vor cântări greu de tot în ziua judecății.

Nu o mai bate, om cu chip drăcesc! Nu te obligă nimeni să o ții ca pe o roabă, elibereaz-o dacă nu știi să o iubești. Nu-i mai fă viața un calvar, nu o meriți, de aceea ar fi mai bine să te scutești pe tine de o judecată aspră aici și dincolo, iar pe ea scutește-o de ura ta demonică. Asta dacă mai ai un dram de umanitate în tine!

Cu deosebit respect
pentru cei care vor distribui,
Toni Berbece

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *