In aceasta viata intalnim mai multe feluri de oameni, de caractere, de personalitati. Fiecare este diferit.
La toti ne plac oamenii sinceri, curajosi, determinati, plini de blandete , de iubire, plini de mila, de darnicie, care risca si fac lucrari mari in aceasta viata, mai ales pentru Domnul si pentru alti.
Dar, acum ni se pune intrebarea;
De ce sa nu fim NOI acele persoane?
De ce sa ne uitam mereu la altii, sau sa asteptam mereu ca altii sa faca acele lucrari speciale si nu noi?
De ce sa stam intr-o pozitie de lenesi spirituali, de caldicei, de nepasare? Caci stim ce zice Cuvantul; Domnul ne va scuipa din gura Lui…
Rugaciunea mea din aceasta zi, si dorinta Domnului este ca sa INCEPEM sa facem lucrarile Tatalui ceresc.
Daca altii pot, noi de ce nu am putea?
Da, e un PRET de PLATIT si nu prea ne place, pentru ca ne scoate din ritmul si confortul nostru.
Dar numai cine ALEGE si DECIDE sa fie DETERMINAT in ceea ce Domnul ii cere, va avea parte de Gloria si minunile Domnului.
Petru a fost DETERMINAT sa MEARGA PE APA, si a experimentat MINUNEA. Ceilalti, fricosi, au stat in zona de confort, poate judecand determinarea si curajul lui Petru, ca apoi sa-l judece pentru indoiala lui, dar ei NU au experimentat bucuria RISCULUI, sa mergi pe apa, ca si Domnul Isus.
Astazi cei mai multi crestini, nu cresc spiritual, pentru ca nu sunt DETERMINATI de a CREDE Biblia pe Cuvant si sa actioneze prin CREDINTA.
FRICA, INDOIALA, NECREDINTA ne infasoara si vazand adancimea marii si valurile ei, preferam sa stam ascunsi in barca… Astazi Domnul vrea ca sa ni se descopere personal. Dar cine indrazneste sa-i asculte si sa creada Cuvintele Sale care ne spune? – VINO !
Dumnezeu ne cere ca sa ne departam de mal (adica de o forma de evlavie, o religie de forma, de obisnuinta crestina) si sa ne indreptam spre ADANCIMILE lui Dumnezeu, sa incepem noi insine sa-L experimentam, in valurile acestei vieti, stiind ca EL este cu noi in barca, oricand gata sa ne ajute ca sa nu ne scufundam.
Este un lucru periculos, cand REFUZAM sa CAUTAM sa cunoastem mai mult din Dumnezeu.
Daca cumva Dumnezeu ti-a spus intr-un fel sau altul ca sa faci ceva si NU ai facut, stii ce se intampla? Te impotmolesti din punct de vedere spiritual. Vei descoperi ca starea aceasta vine din cauza ca NU ai facut ceea ce stiai ca trebuia sa faci. Pentru tine, nu parea ceva urgent sau serios, dar pentru Domnul, DA, pentru ca El vede mereu dincolo de situatie, dincolo de prezent, de aceea tot ceea ce El ne spune sa facem, are importanta pentru viitor.
De aceea pierzi DISCERNAMANTUL, si nu mai intelegi anumite situatii prin care treci.
In momentul de criza, intri in panica, in loc sa fii stapan pe tine. Si confuzia te-a cuprins. De aceea, cand Domnul iti pune pe inima ceva, asculta-L IMEDIAT si implineste cu dragoste, si DETERMINARE tot ceea El iti spune, si vei vedea rodul ascultarii. (Ma refer la; rugaciune, post, cantare, darnicie, tacere, sa mergi la bolnavi, sa ajuti pe cineva cu un cuvant de imbarbatare sau ceva material, sau sa meditezi zi si noapte asupra cuvantului Sau, sau doar sa taci si sa te supui, etc.

Roda Volintiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *