Două mari practici păgâne aduc mare confuzie printre creștinii din România. Deși ne declarăm 95% creștini, nume care ni se trage din Cristos, Domnul Cel Viu, care a zis: “Orice veți cere cu credință în Numele meu vă voi da!”, totuși avem o atracție drăcească față de morți, pe care-i considerăm dumnezei. Biblia ne spune clar că singurul Nume în care suntem vindecați, eliberați și mântuiți este Isus Cristos. Atunci de ce am crede că un mort ne poate auzi? El, mortul, fie și un sfânt, nu este Dumnezeu ca să ne audă pe toți sau să ne ajute pe toți. Dacă toți sfinții morți ar putea face asta, atunci de ce am mai avea nevoie de Cristos? Haideți să numim credința aceasta în morți “mortinism” sau “moaștenism” și nu creștinism de la Cristos. La acești morți și la cei care îi plimbă prin fața noastră s-a referit Mântuitorul când a zis: “În lume se vor ridica mulți Cristoși mincinoși!” Oricine pretinde că poate face ceea ce doar Cristos poate să facă este un Cristos mincinos. Unii zic că morții aceștia sunt purtători de har, dar harul este dat celor vii care cred și se roagă lui Cristos.

Mulți Cristoși mincinoși sunt aduși în racle și puși înaintea oamenilor care le aduc osanale și care îi venerează mai ceva ca pe El, Mesia. De ce credința care ar fi trebuit să-L aibă pe Cristos în centru de fapt are ca atracție principală niște cadavre care și-au sfârșit de mult alergarea? Când voi vedea acest popor că va sta la coadă ca să intre într-o Biserică pentru a-L adora pe Cristos și pentru a se căi și lăsa de păcate atunci voi recunoaște credința lui în Mântuitorul, până atunci cozile pe care ei le fac la niște moaște sunt doar indicii ale unui păgânism purtat din generație în generație de niște demoni de înșelăciune. Pentru că ei de acolo pleacă din nou în păcatele care i-au îmbolnăvit.

Cât despre Halloween ce să mai zic, când îți faci cruce, când o porți la gât, dar mai sărbătorești și sărbători ale dracilor, ale morților și ale vrăjitoriei e clar că ești înșelat.

Mă rog ca Dumnezeu să curețe națiunea asta de idolatrie, pentru că, așa cum spun mereu, când un popor nu vrea să se lase de păcat, dar vrea să aibă și o formă de evlavie, o religie, atunci să fie sigur că acea religie va fi drăcească pentru că Dumnezeu nu acceptă amestecarea păcatului cu credința. O credință care permite beția, curvia, hoția și închinarea la oameni este pervertită. Fugiți de cei care așa cum spunea Apostolul Pavel: “au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor… (Romani 1:23)”

Cu prețuire,
Toni Berbce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *