Imbratisand voia glorioasa a lui DumnezeuFiecare ucenic adevărat al lui Isus Hristos spune că vrea să facă voia lui Dumnezeu, cu toate că majoritatea creștinilor consideră voia Lui ca un lucru care le este impus – ceva neplăcut și dificil, pe care sunt nevoiți să-l facă. Mulți și-L imaginează pe Dumnezeu cerându-le să împlinească un set greu de reguli și condiții: „Lucrează așa cum îți spun Eu sau vei fi pe cont propriu!” Cât de greșit!

Când un credincios cunoaște gloria de a face voia perfectă a Domnului, el o îmbrățișează cu bucurie și speranță. A îmbrățișa înseamnă „a strânge în brațele tale” fiind o expresie a iubirii și a afecțiunii. Voia lui Dumnezeu nu este doar pentru slujitori sau sfinți profund spirituali, ci pentru toți copiii Săi. Noul Testament ne îndeamnă: „Dumnezeul păcii… să vă facă desăvârşiţi în orice lucru bun, ca să faceţi voia Lui şi să lucreze în noi ce-I este plăcut, prin Isus Hristos. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin” (Evrei 13:21). Dumnezeu dorește ca tu să intri în planul Său și în voia Sa astăzi.

Primii apostoli au avut o singură dorință pentru toate bisericile – ca fiecare membru să cunoască voia perfectă a lui Dumnezeu, și s-o îmbrățișeze. Pavel a scris despre un frate pe nume Epafra „care este dintre ai voştri, vă trimite sănătate. El, rob al lui Hristos, totdeauna se luptă pentru voi în rugăciunile sale, pentru ca, desăvârşiţi şi deplin încredinţaţi, să stăruiţi în voia lui Dumnezeu” (Coloseni 4:12). Epafra știa că Dumnezeu are voia Lui perfectă pentru fiecare din adunare și că, dacă ar intra în ea, și-ar fi găsit bucuria, iar nevoile lor ar fi fost satisfăcute.

Hristos le-a spus ucenicilor Săi: „Eu nu pot face nimic de la Mine însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis” (Ioan 5:30) „Căci M-am coborât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis” (6:38).

Niciodată nu a existat vreun moment în viața lui Isus când să nu cunoască scopul Său pe pământ, acesta fiind împlinirea voii Tatălui. Iar acest lucru ar trebui să fie adevărat și pentru tine. Odată ce îmbrățișezi voia lui Dumnezeu, se întâmplă ceva incredibil – Isus se manifestă prin tine în moduri diferite!

Devoțional AlfaOmega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *