Când lupii intră în turmă

„Știu că după plecarea mea vor veni între voi lupi feroce, care nu vor cruța turma.”
Faptele Apostolilor 20:29

Pavel a știut că lucrarea sa, pe care o ridicase în Efes, nu putea fi ferită de invazia lupilor.
Lupii aceștia aduc o distrugere similară cu distrugerea provocată de lovitura de baros.
Ei nu vor cruța turma, nu o vor trece cu vederea și nu vor arăta milă.

Un aspect important la care am ajuns din contextul în care se află acest verset biblic este acela că acești lupi sunt oameni în carne și oase. Aici unii vor reacționa și vor spune: „Frate, noi nu avem de luptat împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva…”
Da! Așa este, dar trebuie să înțelegi că noi suntem unelte sau vase de lucru, iar fiecare dintre noi decidem în mâna cui vrem să fim sau de cine anume vrem să fim folosiți.
Diavolul nu va acționa în această lume – și nici măcar în biserică – numai prin atacuri sub formă de atmosferă spirituală, apăsare etc. Diavolul, pentru a acţiona în turma lui Isus Hristos, va avea întotdeauna nevoie de oameni. A avut nevoie de un Iuda și l-a folosit cu succes. Chiar și Petru nu a fost scutit, iar lista ar putea continua.

Versetul ne dă un indiciu prin care este dezvăluită strategia sau modul prin care acești lupi își fac apariția: „ÎNTRE voi.”
Lupii vor intra ÎNTRE, adică printre noi.
Ei nu își vor trâmbița venirea. Ei se vor STRECURA în turmă, printre noi, ca să se dea drept de-ai noștri, dar de fapt nu sunt de-ai noștri.
Pot vorbi din experiență personală în ceea ce privește lucrul cu această tipologie de oameni. Ei au o capacitate extraordinară de a se da drept ceva ce nu sunt. Au învățat limbajul nostru, simulează trăirile noastre, își însușesc manifestările noastre, sunt învățători ai „adevărului”, dar, cu toate acestea, nu poți vedea schimbarea și transformarea vieții lor în timp. În cele mai multe cazuri, îi vei găsi după ani de zile lăfăindu-se în aceleași păcate, vicii și comportamente ca cele de dinaintea momentului așa-zisei „întoarceri la Domnul”.
De ce?
Pentru că ei sunt lupi, și nu oi.

Ce este de făcut?
Înainte de toate, aceștia trebuie DEMASCAȚI.

Fănel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *