„Maică, vine sfârșâtul lumii?!?”

Am observat că încă din primele două săptămâni ale anului 2020, unii dintre cei care sunt mai populari pe Facebook au început prin diverse postări să lanseze diverse „predicții mascate” cu privire la începerea celui de-al treilea război mondial. Când spun „predicții mascate” fac referire la faptul că nu au avut suficient sânge în vene să spună pe față ceea ce cred. Ei înșiși cunosc faptul cât de penibil este să lansezi „profeții și viziuni” despre iminenta trezire spirituală ce va lovi România în doar câteva luni, și cu toate acestea să treacă ani buni de la acele predicții și să nu se fi întâmplat nimic.
Grijă mare, frații mei!!!
O, da … putem să ne dăm cu o părere sau alta despre una sau cealaltă, dar să ne limităm doar la păreri personale și nu la „declarații cu iz profetic”. Este una să faci o analiză geopolitică proastă și alta să dai „declarații cu iz profetic”, care mai apoi se adeveresc a nu fi veritabile și fiecare se face că “plouă”. Unii uită sau chiar nu cunosc faptul că de când este lumea, orientul a fost o regiune a conflictelor militare permanente.

Se pare că isteria este totuși o chestiune de sezon.
Ba Australia este mâncată de flăcări și pentru unii prevestește judecata Sodomei și Gomorei ce va lovi lumea, ba nu știu ce vulcan erupe și pentru alții se deschid porțile iadului, ba nu știu ce cutremur a mai apărut și iată că încă o altă profeție s-a împlinit.
Și ca isteria să fie dusă la capăt, iată că mai apare și „virusul ucigaș” și așa se mai împlinește nu știu ce plagă apocaliptică.
Oameni buni, parcă cei care am mai deschis Sfintele Scripturi am uitat cu desăvârșire ce mai scrie pe acolo. Chiar așa să fie??? Ce mai facem cu ceea ce stă scris?

„Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui Atotputernic zice despre Domnul: «El este locul meu de scăpare și cetățuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!»
Da, El te scapă de lațul vânătorului, de ciumă și de pustiirile ei.
El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui.
Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!
Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopții, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua-n amiaza mare.
O mie să cadă alături de tine și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia. Doar vei privi cu ochii și vei vedea răsplătirea celor răi.
Pentru că zici: «Domnul este locul meu de adăpost» și faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău.”
Psalmul 91:1-10

Nu știu dacă ați recitit cu atenție pasajul biblic de mai sus, dar el conține cuvinte care nu prea „pupă” cu realitatea unora care pretind a fi credincioși, și anume „STĂ SUB OCROTIREA”, „SE ODIHNEȘTE”, „MĂ ÎNCRED”, „EL TE SCAPĂ DE CIUMĂ”, „NU TREBUIE SĂ TE TEMI”, „NICIO NENOROCIRE NU TE VA AJUNGE”…

O, da … cred cu toată tăria că lumea aceasta are un SFÂRȘIT. A fost promis și PUNCT.
Cred cu toată tăria că avem în Scriptură semne care trebuie luate în seamă, și semnul cel mai mare și care chiar trebuie luat în considerare este poporul Israel.

Deci cred cu toată tăria, dar nu în ISTERIA ce parcă i-a cuprins pe toți, ci în ceea ce Scriptura mă învață cu toată tăria cum anume lumii, să-i fiu de folos.

Domnul Isus ne spune în Scriptură despre o realitate care din păcate nu ne favorizează pe noi, credincioșii:

„Căci fiii veacului acestuia, față de semenii lor, sunt mai înțelepții decât fiii luminii” (Luca 16:8).

Și această declarație a Domnului Isus se regăsește așa de ușor în cele scrise de un lector universitar, doctor în jurnalism. V-am lăsat drept dovadă un mic fragment a celor scrise de dumnealui:

„Pe vremea când lucram în presă, în fiecare an, în luna februarie, marii importatori de citrice plăteau (mituiau) unii jurnaliști care scriau pe Sănătate, ca să umfle spaimele oamenilor legate de gripă etc. De ce? Ca să lichideze stocurile de citrice. Cum scrii despre gripă, cum cresc vânzările la mandarine, portocale, lămâi, că lumea se umflă cu vitamina C. De frică. Până la urmă totul e o afacere. Că toate X5-urile și Q6-urile, pe care le vedem pe străzi, precum și vilele din nordul Bucureștiului nu sunt cumpărate din salarii. Sau sunt?
Frica este cea mai eficientă emoție în rețelele sociale. Eu le spun mereu studenților să nu o folosească, pentru că produce traume. Alții nu sunt atât de grijulii. Și, pentru că o folosesc mereu, s-a format un public anxios, care răspunde extrem de rapid la frică. Ați văzut ce tare s-a speriat lumea după Sărbători? Că vine RĂZBOIUL. Erau postări în rețelele sociale, de tipul: m-am trezit de la uitat pe Netflix, în plin război. Nu a fost niciun război (dar cei cărora le servea tema, au stârnit rapid teama). Iar oamenii reacționează emoțional pe baza traumelor repetate care se adâncesc, se adâncesc. Acum se formează o nouă traumă, (a câta?), pentru că se bagă frica în oameni cu ucigașul. Iar oamenii reacționează. Și se golesc și se epuizează și apoi…care e răspunsul?”

Fănel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *