Câteva dintre întrebările, imature și iresponsabile de altfel, care circulă prin mediul online sunt legate de izolarea la domiciliu și suspendarea slujbelor religioase…
“La ce folosește dom’le izolarea în contextul unui virus care oricum se răspândește cu atâta rapiditate?” sau “Reprezintă suspendarea serviciilor religioase o frică a bisericii față de acest virus când de fapt ea ar trebui să ofere soluția ?”

În primul rând în aceste circumstanțe în care țări întregi au decretat, ca în vremurile de război, stare de urgență națională, nu ar trebui să gândim triumfalist ignorând consecințele posibile pe care le poate avea fie și un gest iresponsabil, dar mai multe… (un singur gest, cel al directorului de la ADP S4, a dus la îmbolnăvirea a peste 13 persoane (momentan) incluzând propria lui familie și mai grav închiderea spitalului Ministerului de Interne punând în carantină peste 150 de persoane; un singur gest, cel al d-lui. Vergil Chițac, a dus la izolarea și posibil la infectarea unui guvern întreg !!!)

În cartea Leviticul, este descrisă această practică a izolării celui bolnav (în caz de pandemie este aplicabilă și celui sănătos din motive de precauție…) Omul bolnav venea la preot, cel care era autoritatea ce putea decide, în acele vremuri, măsurile ce se impuneau…

Leviticul 13:2,4-5 „Când un om va avea pe pielea trupului o umflătură, o pecingine sau o pată albă, care va semăna cu o rană de lepră pe pielea trupului lui, trebuie adus la preotul Aaron sau la unul din fiii lui, care sunt preoţi …. Dacă pe pielea trupului va fi o pată albă, care nu se arată mai adâncă decât pielea … preotul să închidă şapte zile pe cel cu rana. A şaptea zi preotul să-l cerceteze iarăşi. Dacă i se pare că rana a stat pe loc şi nu s-a întins pe piele, preotul să-l închidă a doua oară încă şapte zile …”

Puteți observa că izolarea este modalitatea biblică poruncită de însuși Dumnezeu pentru situații de felul acesta.
De ce sunt suspendate serviciile religioase!? Nu cumva este o capitulare a bisericii în fața acestui virus sau tip de probleme? Nicidecum! Din același motiv de prevenție și dacă vreți de grijă față de semenul nostru…

Biserica, alcătuită din credincioși, chiar dacă se adună în această perioadă prin case în grupuri mici de câteva persoane, sau urmărește transmisii live doar cu slujitorii bisericilor locale, continuă lupta împotriva acestui virus prin rugăciune, deplin conștientă că Domnul va interveni restaurând pacea, echilibrul și sănătatea oamenilor!

P. S. Nu, coronavirus nu este o plagă apocaliptică. Încetați să mai gândiți justițiar făcând scenarii care mai de care și dând naștere la … tot felul de profeții! Ajunge… isteriei, isteria ei. Nu mai puneți paie pe foc!

Haideți mai degrabă, uniți în post și rugăciune, respectând sfaturile biblice (care coincid cu cele ale autorităților) să cerem mila, îndurarea și protecția lui Dumnezeu peste noi, casele și familiile noastre dar și peste țara noastră cât și peste lumea întreagă!

Doamne, întoarce privirea oamenilor către Tine și fie îndurarea Ta peste noi, așa cum o nădăjduim noi de la Tine! 🙏🙏🙏

Christian Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *