Nu stiu de ce, dar simt in acest an, ca sa ne concentram toata atentia noastra MAI MULT LA DUMNEZEU, la inima Lui, la dragostea Lui, la cine este El pentru noi si ce-i place Lui cel mai mult. Acum ma opresc la aceasta jertfa de multumire.
Ce inseamna JERTFA de MULTUMIRE?
Este Jertfa cea mai placuta Domnului, pentru ca il PROSLAVESTE pe DUMNEZEU.
Aceasta MULTUMIRE, nu este una OBISNUITA, pentru cele bune din viata noastra, ci este cea mai grea jertfa. De ce? Atunci cand avem MARI necazuri si incercari, cand avem suferinte grele de dus, cand inima ne este zdrobita de prea multa suparare, noi ALEGEM sa-l laudam pe Domnul si sa-i multumim pentru cine este El. In acelasi timp este si un test pentru noi in vremea de incercare;
ACUM, cine este mai important pentru noi? Dumnezeu sau problema noastra? La cine ne concentram atentia cel mai mult?
Acum uitam de dragostea si binefacerile Lui de pana acum, pentru ca ACUM NU ne mai raspunde?
Suntem nemultumiti si dezamagiti ca El nu intervine?
Sau ALEGEM sa ne intoarcem privirea spre El, si in ciuda DURERII noi ALEGEM SA-L LAUDAM SI SA-I MULTUMIM pentru CINE ESTE EL.

Cu alte cuvinte, ii dam Lui Intaietate, si punem in mana Lui durerea si incercarea noastra, recunoscand SUVERANITATEA Sa, iar noi doar il laudam pentru BUNATATEA LUI, caci in veac tine INDURAREA Sa.

– Adu ca JERFFA lui Dumnezeu MULTUMIRI si implineste-ti juruintele facute Celui Preainalt.
– Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi! (PS.50;14-15)
Am scris si versetul urmator(15), ca sa realizam ce recompensa si binecuvantare avem DACA mai intai ii aducem Domnului JERTFA DE MULTUMIRE, aceeia ca El ne va izbavi in ziua necazului.
– Cine aduce MULTUMIRI ca JERTFA, acela Ma proslaveste, si celui ce vegheaza asupra caii lui, aceluia ii voi arata mantuirea lui Dumnezeu.”(V23)
Noi stim ca in Vechiul Testament, trebuiau aduse foarte multe jertfe, pentru pacatele savarsite de om, printre care si JERTFA de MULTUMIRE. (Levetic 7;11)
Dumnezeu in frumusetea dragostei Lui, ne-a izbavit pe noi de aceasta suferinta, a stopat jertfele de animale, si a trimis pe Domnul Isus ca sa fie O JERTFA VIE, UNICA si DESAVARSITA pentru noi.
Dar noi trebuie sa continuam ca sa aducem JERTFA DE MULTUMIRE, adica RODUL BUZELOR CARE MARTURISESC NUMELE LUI. (Evrei 13;15)
Domnul sa ne dea fiecaruia aceasta REVELATIE si CREDINTA, ca indiferent de incercarea care o avem sa ii aducem JERTFA de Multumire, ca Dumnezeu sa fie PROSLAVIT.

Roda Volintiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *