Lăsându-L pe Dumnezeu să vă vindece ranaIerusalimul este un simbol al orașului lui Dumnezeu sau al locației lui Dumnezeu. Reconstruirea zidurilor a fost importantă deoarece a servit ca un semn pentru dușmanii lui Israel, arătând că Dumnezeu a fost cu poporul Său și a dezvăluit binecuvântarea Sa.

Când Neemia a auzit că zidurile Ierusalimului erau încă dărâmate, la mai bine de jumătate de secol după finalizarea reconstrucției templului, el „a stat jos și a plâns multe zile” (Neemia 1:4). Apoi a postit și s-a rugat, în timp ce a formulat un plan pentru remedierea situației.

Odată reconstruite zidurile, simbolurile prezenței lui Dumnezeu în poporul Său au fost restaurate și inimile oamenilor au fost reînnoite în credincioșie și recunoștință. Bucuria copleșitoare le-a inundat inimile, atunci când reconstrucția glorioasă a fost finalizată. A fost un moment important în istoria Israelului, un motiv de sărbătoare mare și de mulțumire din inimă.

În viața unei persoane, reconstruirea zidurilor este o imagine a restabilirii puterii. Cu toții am întâlnit oameni ale căror ziduri s-au prăbușit. Ei pot fi chiar abandonați, complet neajutorați și fără speranță. Dar, în harul Său, Dumnezeu privește în jos și îi aduce într-un loc unde le poate reconstrui viața. Ei sunt transformați și restaurați într-un loc de putere, credință și scop.

De un lucru poți fi sigur: atunci când viața începe să-ți fie restaurată, vei vedea că forțele întunericului se ridică împotriva ta, atât din interiorul, cât și din afara ta. Opoziția la lucrarea lui Dumnezeu din viața ta va fi rapidă, dar când Dumnezeu lucrează, El face să se întâmple lucruri glorioase. Și nu-I ia mult timp pentru a realiza restaurarea sufletului. El nu vă cere decât să vă luați privirea de la circumstanțele voastre, deoarece Isus a obținut deja victoria voastră.

Dumnezeu te invită să-i predai sursa durerii tale – supărarea ta, furia ta, dezamăgirea ta – pentru că vrea să trateze cu acestea și să te vindece, printr-o strânsă legătură cu El. Cere-I Duhului Sfânt: „Doamne, fii vocea lui Neemia în situația mea! Confruntă păcatele pe care încă le tolerez și reconstruiește-mi zidurile spirituale! Apoi vindecă sursa tuturor acestora – singurătatea, depresia, durerea mea! Am încredere în Tine să mă păstrezi în siguranță între zidurile mele sigure, Doamne! Tu ești victoria mea în orice situație și pentru asta Te laud! ”

Devoțional AlfaOmega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *