Cuvantul Domnului ne spune;”Sa NU va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va TRANSFORMATI, prin INOIREA MINTII voastre, ca sa puteti deosebi, voia lui Dumnezeu, cea buna, placuta si desavarsita.”(Rom.12;1-2)
Aici avem CHEIA intrebarii; CUM SA STIU DACA SUNT IN VOIA DOMNULUI, daca fac VOIA Domnului?
Scopul postului , printre multe alte motive , este si pentru a fii TRANSFORMATI in chipul Lui Hristos. Dar vedem din acest pasaj, ca mai intai, trebuie sa ne fie schimbata MINTEA, GANDURILE.
Mintea este locul de atac al dusmanului, cu minciuni, erezii, traditii, suspiciune, confuzie, indoiala, etc.
Pentru ca am inceput un Nou An, nu ne mai permitem sa caram dupa noi, lucrurile vechi, starile vechi, amaraciunile din trecut, si tot ce stim ca nu-i place Domnului, care ne apasa pe noi.
Haideti din nou, sa ne facem o reevaluare si cu ajutorul Cuvantului si a Duhului Sfant sa facem curatenie in mintea si inima noastra.
Totul incepe de la Minte. Dar cum ne schimbam mintea ?
Prin citire, studiu si meditare asupra Cuvantuuil Domnului, ca sa gasim ADEVARUL Sfat. Mintea noastra reflecta de unde venim, cultura, religia, traditia, scoala, pacatele, obiceiurile, ranile, etc.
De aceea Dumnezeu, vrea ca in acest an, in aceasta vreme de post si rugaciune, sa ne SCHIMBE felul de a gandi mai intai.
Sa avem gandul lui Hristos. Sa-L cercetam pe EL, prin paginile Scripturii, ca sa-i vedem viata, si sa invatam de la EL. Nu va fii prea greu ca sa traim ca EL, caci tot EL ne-a trimes pe Duhul Sfant ca sa ne ajute.
Ca sa fim TRANSFORMATI, trebuie sa ne pozitionam in acel loc special, care ii permite Domnului Isus, sa ne schimbe. Acel loc si timp este chiar acum in aceste zile de post, care pentru Dumnezeu este o jertfa placuta Lui.
Sa-L rugam pe Domnul sa ne transforme, sa ne slefuiasca, sa ne invete, sa gandim ca El,si sa ne echipeze, pt lucrarile Lui.
Sa nu lasam obiceiurile trecutului, ca sa ne opreasca de la aceasta transformare.
Sa nu mai raspundem tot in fire, tot lumeste, ci duhovniceste, daca cu adevarat Duhul Lui Hristos locuieste in noi.
Ceea ce ne separa de lume, nu-i imbracamintea, sau religia, ci o MINTE SI O INIMA TRANSFORMATA, care-L ARATA pe Hristos, adica DRAGOSTE si INTELEPCIUNE.

De multe ori cerem Domnului sa ne schimbe, dar nu-i dam voie, si nu-L lasam sa ne zdrobeasca. Alte ori cerem sa ne umple de Duhul Sau, dar noi nu ne GOLIM de noi insine. Domnul Isus, cauta un loc ca sa-l umple cu prezenta Lui. Ne aducem aminte de Maria si Iosif, cand Maria era gata sa nasca pe MESIA, dar NU S-A GASIT NICI UN LOC pentru EL…toate erau ocupate. Nu cumva si astazi Domnul Isus, cauta un loc in inima noastra, in bisericile noastre,in casele noastre si sunt prea ocupate si pline de ale lumii, de ale firii, si EL nu mai are loc?
CE TRIST trebuie sa fie IMPARATUL GLORIEI, care doreste sa reverse Gloria Sa prin noi,si peste noi, dar noi suntem prea plini de altceva si prea ocupati.
Dar astazi Duhul Domnului ne indeamna ca sa ne inoim Mintea, sa cunoastem aceste adevaruri despre El, sa le acceptam , sa le facem loc, si sa-i dam voie Domnului sa ne TRANSFORME, dupa chipul Sau.
“Doamne, iarta-ne ca inca mai permitem firii si lumii sa locuiasca in inima noastra. Dar iti dam permisiunea de a lucra cu noi si in noi. Cu adevarat dorim ca sa fim TRANSFORMATI in mintea, gandurile si inimile noastre,stind ca asa cum gandim asa suntem si actionam.
De aceea te rugam Tata ceresc sa ne ajuti ca sa ne lasam transformati in aceasta vreme, chiar daca DOARE PROCESUL. Nu mai vrem sa fim firesti, nu mai vrem sa ne domine eul nostru, vrem sa ajungem in DIMENSIUNILE Tale, ale Duhului Tau, ca sa gandim ca Tine, sa ascultam ca Tine, sa iubim ca Tine si sa actionam ca si Tine.
Stim ca ai pus in noi daruri dupa capacitatea Ta, dar nu am ajuns ca sa le deschidem, si sa le folosim la potentialul Tau. Acum, dorim ca sa experimentam adevarta TRANSFORMARE ca si omida in fluture. Astfel de diferenta vrem sa vedem in viata noastra.
Ajuta-ne te rugam in Numele Domnului Isus, Amin !”

Roda Volintiru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *