„El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veșnicii.” (2 Timotei 1:9)
Fiecare credincios are o chemare înaltă din partea Domnului, iar Dumnezeu promite că, dacă avem credință, punându-ne încrederea în El, Domnul va duce la bun sfârșit acest plan. Dar așa cum poate depune mărturie oricine a mers cu Isus, urmând chemarea noastră înseamnă că vom întâlni obstacole pe măsură ce înaintăm.
Iosua a avut înaintea copiilor lui Israel o conducere puternică după ce Moise a murit, iar aceștia au avut încredere în el. Totuși, când a venit timpul să-i conducă prin râul Iordan în Țara promisă, Dumnezeu a văzut nevoia lui de siguranță și i-a vorbit de trei ori despre a fi neînfricat: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, căci tu vei da în stăpânire poporului acestuia ţara pe care am jurat părinţilor lor că le-o voi da… Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te … Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1:6-7,9)
Pe măsură ce vom căuta cu credincioșie să traversăm spre țara noastră promisă, vor apărea de multe ori voci ale îndoielii: „Nu se va întâmpla! Este mai ușor unde te afli! Cum poți fi sigur că ai auzit un cuvânt de la Dumnezeu?” Întrebările pot veni de la un prieten sau o cunoștință care contestă ceea ce credeți că este direcția lui Dumnezeu. Sau poate fi o voce din interiorul minții care îți aduce diverse argumente care să te împiedice să asculți urmând călăuzirea Tatălui tău.
Vei fi cel mai vulnerabil la atacurile omului atunci când vei fi la un pas de a deține pământul pe care Dumnezeu te-a chemat să-l locuiești. Vrăjmașul – împreună cu firea noastră – vor susține o rezistență puternică sub formă de teamă, anxietate, îndoială și incertitudine. Dar acesta este momentul exact în care trebuie să fii atent la instrucțiunea pe care Dumnezeu i-a dat-o lui Iosua.
Fii curajos! Cuvântul veșnic al lui Dumnezeu oferă o pace triumfătoare, care să stea la baza a tot ce faci, pentru a nu fi zguduit.


Devotional AlfaOmega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *