Citind istoria lui Lot, vedem că, atunci când a fost pus în situația de a alege unde să se stabilească, alege câmpia Iordanului. Mai exact, aproape de cetățile Sodoma și Gomora, o zonă a prosperității.

Dincolo de prosperitate, cele două cetăți sunt cunoscute ca emblema răului, a imoralității și în ultimă instanță, a judecății lui Dumnezeu. Dar, nu despre acest aspect vrem să vorbim ci despre riscul de a sta în vecinătatea răului și a imoralului.
Chiar dacă Lot și-a așezat locuința în apropierea Sodomei, se pare că cetatea și-a extins teritoriul atât de mult încât a ajuns să trăiască, să se identifice și să aibă ”buletin” de Sodoma. Este mecanismul răului de a se extinde și a acapara totul fără rușine.

Problema este că odată ce ai intrat între hotarele Sodomei, ai aceeași soartă ca și ea iar Lot nu a învățat acest lucru în momentul când a fost luat captiv cu locuitorii Sodomei ci a rămas să trăiască în continuare acolo. Când a venit judecata peste Sodoma, Lot a reușit să scape de această soartă datorită intervenței lui Avraam dar chiar și așa, a pierdut totul.

Lecția lui Lot este una dură dar de luat în seamă. Nu sta în anturajul răului și a imoralului! Încet, dar sigur, te vei obișnui cu el și apoi va deveni o normalitate. De aici pana a deveni obiceiul tău este doar un pas. Psalmul 1:1-2

Articol preluat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *