„De aceea este zis: `S-a suit sus, a luat robia roabă şi a dat daruri oamenilor.`” (Efeseni 4:8).
Isus a dezlegat puterea oricărei legături, ceea ce înseamnă că restricțiile din trecut ale vieții voastre – vocile care v-au spus că nu sunteți suficient de inteligenți sau suficient de talentați, cuvintele negative care s-au rostit asupra voastră – au dispărut în întregime. Voi sunteți acum o creație nouă în Hristos și fiecare aveți o chemare unică.
Chemarea unică pentru fiecare dintre noi ne va duce inevitabil în locuri în care nu avem puterea naturală pentru a înainta, pentru ca Hristos să fie proslăvit prin toate. De aceea este scris că „El a dat daruri oamenilor”. Cu alte cuvinte, fiecăruia ne este dat exact ceea ce avem nevoie pentru a ne îndeplini scopul pentru viețile noastre.
Ca tânăr pastor în Canada, am fost hotărât să câștig întreaga lume lui Hristos! Mi-am propus cu pasiune să fac ceea ce simțeam că trebuie făcut, postind, rugându-mă și călătorind pentru a sluji. În acest sens, mi-am epuizat complet puterea fizică până la treizeci și șapte de ani. Dumnezeu, plin de dragoste, dar în mod categoric, mi-a arătat că atunci când voi sta în fața Lui într-o zi, nu va exista vreo recompensă pentru lucrurile pe care nu mi le-a cerut să le fac. El dorea ca eu să fiu responsabil de mica congregație pe care mi-o încredințase – de toți cei o sută cincizeci și opt de oameni. Mi-a dezvăluit că principala mea responsabilitate este ca ei să umble cu Domnul. În acea zi am declarat: „Doamne, pentru tot restul vieții, voi sluji acolo unde mă vei așeza și nu voi privi dincolo de ceea ce mi-ai dat să fac”. O mare bucurie a venit în inima mea și puterea mea fizică a început să se reîntoarcă.
Amintiți-vă, Dumnezeu v-a plasat strategic exact acolo unde vă aflați. Nu trebuie să fii grozav în ochii oamenilor. Numai să slujești bine și să-ți pui încrederea în El zilnic pentru harul de a îndeplini toate scopurile Sale pentru viețile voastre – până în momentul în care veți sta în fața tronului Său și-L veți auzi spunându-vă: „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (vezi Matei 25:23)
Carter Conlon s-a alăturat personalului pastoral al Bisericii din Times Square în 1994 la invitația pastorului fondator David Wilkerson și a fost numit pastor senior în 2001.
Devotional AlfaOmega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *