Mulți creștini se confruntă cu mari obstacole în viața lor. Poate fi o pierdere a locului de muncă, o căsătorie stresantă, unul din cei dragi să fie bolnav, sau un copil care se luptă cu privire la credință. Însă, indiferent cât de sumbru pot părea lucrurile, Dumnezeu este în centrul vieților celor care-L iubesc și care și au pus încrederea în El.

În Biblie am citit despre o văduvă săracă ce se afla într-o situație disperată. După moartea soțului ei, ea a fost în imposibilitatea de a-și plăti datoriile, iar creditorul a venit să-i ceară plata. În acele zile, creditorii nu luau numai ce îți aparținea, ci și copiii. În disperarea ei, văduva a apelat la profetul Elisei pentru ajutor.

„O femeie dintre nevestele fiilor prorocilor a strigat lui Elisei: “Robul tău, bărbatul meu, a murit, şi ştii că robul tău se temea de Domnul; şi cel ce l-a împrumutat a venit să ia cei doi copii ai mei şi să-i facă robi” (2 Împărați 4:1).

Elisei i-ar fi putut spune să meargă la templu pentru ajutor, dar în mod personal a luat măsuri. „Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi, ce aveți prin casă?” (4:2) Elisei îi spunea în esență: „Dumnezeu poate veni la tine așa cum ești în starea ta actuală. Dacă ai credință, El poate înmulți chiar și cel mai mic lucru pe care îl ai”. Avea doar un vas de ulei, dar ca răspuns la ascultarea și credința ei, uleiul s-a înmulțit și nevoile ei au fost mai mult decât satisfăcute pentru gloria lui Dumnezeu. De fapt, a avut o aprovizionare nelimitată de ulei, și a avut și o mărturie puternică pentru vecinii săi (citiți istorisirea completă în 2 Împărați 4:1-7).

Domnul a folosit mijloacele neconvenționale pentru a satisface nevoile acestei văduve, iar aceasta este frumusețea modului în care Dumnezeu lucrează. Planurile Sale, de obicei, sunt cu mult peste orice ne-am putea imagina. El depășește capacitățile noastre umane și ne oferă victorie după victorie.

Indiferent de situație, fie ca a voastră credința să vă poată duce într-un loc de odihnă la Tatăl vostru iubitor. Toate forțele cerului sunt la dispoziția Lui și El îți aduce victoria chiar acum!

Devotional AlfaOmega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *